Keer op keer blijkt hoe lastig het is om het goede te doen in een tijd van grote veranderingen en versnellingen. Om elkaar goed te verstaan. Letterlijk en figuurlijk.

Wij zijn de maat der dingen. En wij veranderen niet zo snel. Niet in wezen. We kunnen anders naar onszelf leren kijken en waarnemen. Soms krijg je daarvoor een mooie sleutel aangereikt, zoals in mijn geval in een onorthodoxe coachopleiding en een grondige inleiding Vipassana*). Het komt hier op neer:

Wie belemmeringen, emoties of problemen weg wuift krijgt ze vanzelf weer op het bordje. Wie ze wil analyseren tot op de bodem raakt er in verstrikt. Wie ze aandacht geeft om ze daarna los te laten, schept ruimte. In die ruimte kan een inzicht ontstaan en creativiteit loskomen. Misschien voor een nieuw idee, een prettig gevoel of ander vertrekpunt.

Ruimte voor elkaar en bewustzijn heb je nodig als je elkaar goed wilt verstaan. En hoe je dat doet, daar heb ik mijn werk van gemaakt.

Spraaksaam is in 2006 opgericht door Annelies Weijschedé en staat voor elkaar goed verstaan en biedt een weidse blik van buitenaf, een luisterend oor, zelfexpressie en een open hart voor de zaak.

De kracht van Spraaksaam zit in het luisteren en vragen stellen met kennis van zaken vanuit een externe rol: onafhankelijk, onbevangen en niet bedreigend. Oren gespitst en ogen geopend leest Spraaksaam tussen de regels, vraagt door, zoekt naar bezieling en met compassie naar ‘de zere plek’.


Spraaksaam laat iedereen in zijn of haar waarde.

WILT U DE BALANS TERUG IN UW ORGANISATIE?

Het begint met een kennismakingsgesprek.

Neemt u contact op, ik beantwoord graag uw vragen.

Tarieven op aanvraag.

‘Shared meaning is the glue or the cement that holds societies together’
David Joseph Bohm vooraanstaand theoretisch fysicus en uitdager van wetenschappelijke orthodoxie, ca.1991.

REFERENTIES
Door de aard van Spraaksaams werk - om redenen van privacy - staan hier geen referenties. Spraaksaam geeft die desgevraagd op.

VERBINDING
Spraaksaam werkt uitsluitend samen met andere professionals, o.a:

Jeanine de Bruin, www.hakunamatata.nl

Mieke Lemaire www.OLCT.nl 

CONTACT

Spraaksaam

Annelies Weijschedé  

facilitator en coach

M +31(0) 6 15 398 808   

|  E annelies.weijschede@spraaksaam.nl          

       coach locatie: Lindengracht 21 3633AS Vreeland

             postadres: Klapstraat 23  3633BH Vreeland

CV
Annelies Weijschede is ex-logopedist (1986) en werkte na een postac. managementleergang (de Baak) in 1988 voor verschillende dienstverlenende organisaties in management-functies met klanten in o.a. industrie, financiële en zakelijke dienstverlening, gastvrijheids-industrie en luchtvaart.
Zij richtte in 1994 een dochteronderneming op voor G4S als algemeen manager. Ervaring in het (bege-)leiden van veranderingstrajecten deed zij daarna o.a. op bij ING en ‘de Maatschappij’.

SPRAAKSAAM GAAT HET GESPREK AAN
   
OVER
SPRAAKSAAM

INSPIRATIEBRONNEN

C.T. Stork (1822-1895) en C.F.Stork (1865-1934) van de Machinefabriek Gebr. Stork & Co. NV

Theory U, Otto Scharmer

Ine van Emmerik Extravaleren
www.extravaleren.nl

Vipassana Meditatie *) Paul Boersma